Els Ruiter

Facilitator

Els Ruiter werkt ruim twintig jaar als trainer en coach en houdt van haar vak.

Vanuit verschillende functies heeft zij zich altijd gericht op ontwikkelmogelijkheden van professionals. Zij  heeft ervaring in zowel commerciële dienstverlening, non-profit organisaties, management- en adviesfuncties. Dit bracht haar inzicht in uiteenlopende vraagstukken en maakt dat zij aansluiting vindt in vele lagen van een organisatie.

Els krijgt energie van haar werk wanneer ze mensen in beweging krijgt in de richting van een nieuwe uitdaging. Haar kracht ligt in het combineren van een praktische zakelijkheid en het verbinden van mensen, waardoor een dynamische en veilige sfeer ontstaat die nodig is om oprechte eigen keuzes te maken.

Woorden die kenmerkend zijn voor haar aanpak: enthousiast, liefdevol confronterend, betrokken, intuïtief, eerlijk, gestructureerd, doel- en resultaat gericht.

Als mediator, trainer en coach is Els opgeleid met vooral klassieke organisatie- en communicatiemodellen, modellen die gericht zijn op het hoofd en denken. Vanuit NLP en Systemisch Werk is zij daarnaast methodieken gaan inzetten die juist het hart en voelen meer aanspreken. Het gedachtengoed van de Externe Mindset van Arbinger sluit hier naadloos op aan. Een prachtig instrument dat zij enthousiast in haar aanpak heeft opgenomen.